Őszentsége Kencsen Láma Rinpocse Geszár Király és Dordzse Gotrab meghatalmazást ad

2024.11.01. @ 10:00 – 13:00
2024-11-01T10:00:00+01:00
2024-11-01T13:00:00+01:00
Nemrót Aranykertje Templom, Tar
Őszentsége Kencsen Láma Rinpocse ezt a két meghatalmazást egymás után adja meg a Nemrót Aranykertje Templomban november 1-én (munkaszüneti nap) pénteken. A meghatalmazásokon külön-külön részt venni nincs lehetőség. (Délután 15 órától kezdődik a Fény Ünnepe, melyet minden évben megrendezünk az eltávozottak javáért.)
ŐSZENTSÉGE KENCSEN LÁMA RINPOCSE (Khenchen Prachhimba Dorjee Rinpocse) RÖVID ÉLETRAJZA:

Egészen kora gyermekkora óta szokatlan együttérzést  és mélységes vonzódást tanúsított a meditáció iránt. Három évesen a Nyingma hagyományvonal vezetője. Őszentsége Sera Yangtrul Rinpocse felismerte Kencsen Prachhimba Dordzse Rinpocsét, mint Padma Dagnag Lingpa valódi reinkarnációját. Padma Dagnag Lingpa volt Nupcsen Szangye Jese reinkarnációja, aki Guru Padmaszambava öt legközelebbi tanítványának egyike, és a tibeti buddhizmus jógi vonalának alapítója volt.
Kencsen Láma Rinpocse tanításai főként Buddha bölcsességének a Padma Dagnag Lingpa rejtett kincs (terma) ciklusába tartozó tanításaira összpontosulnak. Főleg álomjóga mesterként ismert, aki éjjel-nappal meditációt gyakorol. Tanításaiban Rinpocse a precíz tudományos ismereteket ötvözi a gyakorlati meditáció útmutatásokkal, a felszentelt laikus gyakorlók számára megfelelő formában. Egyedülálló abban, ahogy hangsúlyozza tanítványai számára a gyakorlás fontosságát, továbbá gyakran ad tanításokat meditáció gyakorlási követelményekkel összekapcsolva. Rendelkezik mind a legmagasabb akadémiai képzéssel, mind kiterjedt meditációs gyakorlattal, ilyen tulajdonságokkal rendelkező tanítót nagyon nehéz találni. Sugárzó együttérzésének és bölcsességének jelenlétében lenni igazi áldás.
Őszentsége Sera Yangtrul Rinpocse azt is megjövendölte, hogy Kencsen Láma Rinpocse ebben az életében különösen nagy hasznára válhat az európai és az amerikai tanítványoknak. A nyomás ellenére, hogy fiatalon átvegye négy kolostor apáti megbízatását, Kencsen Láma Rinpocsét édesanyja szigorú tanulmányokra és gyakorlatok elvégzésére buzdította.
***
MIPHAM RINPOCSE GESZÁR KIRÁLY GYAKORLATA
Az áldások gyors befogadása – A változatlan bölcsességtudat nagy megtestesülésének guru jógája

Ez a Rinpocse által leginkább javasolt egyik védelmező gyakorlat, mely Mipham Rinpocse vonalából származik. Ez a gyakorlat a védelmező Geszár-király guru jógája. Rinpocse egy rövid, új Geszár király tanítást is megoszt a meghatalmazás napján a résztvevőkkel.

Geszár az egyetemes megvilágosult harcos, aki legyőzi a materializmus negatív urait, és véget vet azok pusztító mesterkedéseinek. Guru Rinpocse jelenésteste, hús-vér testet öltése. Azért jött el a Földre, hogy a belső ösvényt és annak gyakorlóit támadó és akadályozó negatív erőktől megtisztítsa a világot, és elűzze a tiszta nem-dogmatikus belső ösvény útjából az akadályokat. Tevékenysége napjainkban nagyon időszerű. A magyar hagyományban Atila rokona, aki mint Isten Ostora ugyanígy a nem-dogmatikus szellemiség őrzője, és a materializmus urainak legyőzője.

***

KHENCHEN LÁMA RINPOCSE DORDZSE GOTRAB GYAKORLATA
A Vadzsra-páncél (Dordzse Gotrab) Kívánságteljesítő Ékkő megvalósításának eszközei 

Ez egy új tudat-terma kincs Khencsen Lámától, amelyet 2018-ban tárt fel és állított össze a bhutáni Takcangban, Őeminenciája Terton Drukdra Rinpocse kérésére. Ez az egyik fő jidam gyakorlat az Awam vonalon belül.

Dordzse Gotrab 100.000 gyógyító mantra kivonata. Guru Rinpocsének egy igen erőteljes gyógyító megnyilvánulása. Ez a pusztán recitációt igénylő Vadzsra-pancél mantra. Az erejének a beindításához három napon át kell ismételni a Dordzse Gotrab mantrát miután megszereztük az átadást. Utána naponta legalább százszor kell fejleszteni tovább, hogy a minden betegséget legyőző erejét hatékonyan tudjuk használni. A Dordzse Gotrab mantra a mantragyógyászat legfontosabb fajtája, mely gyógyító erejét két összetevőtől kapja, az átadás erejétől és a módszerbe vetett rendíthetetlen bizalomtól.

***

A gyakorlatokhoz tartozó szövegeket angol és tibeti nyelven el tudjuk küldeni e-mailben azoknak a résztvevőknek, akik igényt tartanak rá. Kérünk ezügyben küldj egy e-mailt akagyu.center@gmail.com e-mail címre.

Felajánlás a meghatalmazásokra egyben: 10.000 Ft (Alapkő és támogatói kedvezmények érvényesek)
Fizetés a helyszínen, csak készpénzben.

A részvételhez regisztráció szükséges. Kérünk Titeket küldjetek egy e-mailt a kagyu.center@gmail.com e-mail címre, melynek a tárgyába ezt írjátok: KENCSEN LÁMA.

A regisztrációra válasz e-mail nem fog érkezni, ez csak azért szükséges, hogy felmérjük a létszámot. Köszönjük!

Kérünk szépen Titeket, hogy a kezdéshez képest minimum 15 perccel korábban érkezzetek!

Várunk mindenkit szeretettel!